• De stichting - header

Stef Bos treedt op bij 4 mei herdenking

donderdag, 31 januari 2019
Stef Bos treedt op bij 4 mei herdenking

Stef Bos zal op zaterdag 4 mei 2019 een eerbetoon brengen aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Hij doet dit tijdens de jaarlijkse dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork op het terrein van Kamp Westerbork, bij Hooghalen.

Stef Bos (1961) is zanger en liedjesschrijver. Hij werd bij het grote publiek vooral bekend met zijn nummer Papa. Naast in het Nederlands, zingt en schrijft hij ook nummers in het Afrikaans. Stef Bos verzorgt tijdens dodenherdenking 2019 op het kampterrein van Kamp Westerbork de muzikale bijdrage. Daarnaast spelen overlevenden, nabestaanden en jongeren een belangrijke rol in het herdenkingsprogramma.

‘Eerbetoon’
‘Ik kom naar Westerbork op 4 mei om stil te staan, om stil te zijn en om te zingen. Als eerbetoon aan hen die in de maalstroom van waanzin niet het leven hebben gehad wat ik kon leiden’, aldus Stef Bos. Hij zal onder meer een nummer ten gehore brengen, dat hij speciaal voor Kamp Westerbork schreef.

4 mei
De dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork begint op 4 mei 2019 om 19.00 uur met een Stille Tocht en is voor iedereen vrij toegankelijk

Herinneringscentrum Kamp Westerbork nodigt iedereen van harte uit om de herdenking bij te wonen. Klik hier voor het volledige programma.

Foto: Ben Kleyn

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork