• Geschiedenis

Plan je bezoek

Van harte welkom bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In het museum van Kamp Westerbork wordt verteld over het leven in het kamp. Op het kampterrein zijn de sporen van het voormalig kamp nog zichtbaar. 

Openingstijden

Ma t/m vrij: 10.00 - 17.00 uur
Za en zo: 11.00 - 17.00 uur
Feestdagen: 11.00 - 17.00 uur
4 mei: 10.00 - 19.00 uur
25, 31 dec en 1 jan: gesloten

Meer informatie over entreeprijzen vindt u hier en meer informatie over bereikbaarheid vindt u hier

In de periode maart-juli ontvangen we dagelijks veel schoolgroepen voor het volgen van een educatief programma op zowel het kampterrein als in het museum. Dit betekent dat met name in de ochtend veel leerlingen in het museum aanwezig zijn. Ook u bent als individuele bezoeker ’s ochtends van harte welkom in ons museum, maar houdt er dan rekening mee dat het wat drukker kan zijn vanwege groepsbezoeken. Wilt u rustig het museum bekijken, dan raden wij u aan het museum vanaf 13.00 uur te bezoeken.

De geschiedenis

De geschiedenis van kamp Westerbork is vooral bekend vanwege de jaren 1942-1945. Het kamp werd echter al in 1939 gebouwd als vluchtelingenkamp. Tot de afbraak in 1971 is het kamp nagenoeg voortdurend in gebruik geweest. Lees hieronder meer over alle periodes.

Educatie

Speciaal voor (school)groepen heeft het Herinneringscentrum Kamp Westerbork een uniek educatief programma ontwikkeld waarbij de slachtoffers een naam en een gezicht krijgen. Kijk hieronder voor alle mogelijkheden.

Privacyverklaring

Dit document bevat de privacyverklaring van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hierin wordt omschreven hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan die worden verzameld via de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Inleiding

In deze privacyverklaring leest u alles over de manier waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar uw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen uw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vindt u hier ook al uw rechten met betrekking tot deze gegevens en hoe u gebruik kunt maken van die rechten. Deze privacyverklaring zal soms (onaangekondigd) wijzigen, bijvoorbeeld door wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

U leest op dit moment de privacyverklaring van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Er zijn situaties waarin uw gegevens door Herinneringscentrum Kamp Westerbork verzameld worden. Het is daarom goed dat u weet wat daarmee gedaan wordt en hoe u uw wensen rondom uw gegevens kunt aangeven. Daarover gaat deze verklaring. Als u zich niet prettig voelt omtrent het gebruik van uw gegevens door Herinneringscentrum Kamp Westerbork, neem dan gerust contact op!

  • Herinneringscentrum Kamp Westerbork
  • Oosthalen 8
  • 9414 TG Hooghalen
  • Telefoon: 0593 - 592600
  • Fax: 0593 - 592546
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • https://kampwesterbork.nl/
  • KVK-nummer: 41017933

Doel gegevens

Er worden een aantal persoonsgegevens verzameld door Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Deze worden hieronder toegelicht.

Alle gegevens worden alleen verwerkt met uw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om u in contact te brengen met potentiële relaties en/of (sub)opdrachtnemers.

3.A. Contact opnemen

Uw gegevens zullen verzameld worden als u contact opneemt met Herinneringscentrum Kamp Westerbork via de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om u van een antwoord te kunnen voorzien, zoals uw naam, e-mailadres, telefoonnummer en vraag of opmerking.

3.B. Analytics

De website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork verzamelt uw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegeven zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan uw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van uw websitebezoek of de pagina’s die u regelmatig bezoekt.

Ontvangers

De gegevens die Herinneringscentrum Kamp Westerbork ontvangt en verwerkt worden beheerd door middel van:

4.A. Internetbureau Praes

De website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork worden gehost bij internetbureau Praes. Als u contact opneemt via de formulieren via e-mail, dan worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van internetbureau Praes. De servers van internetbureau Praes worden gehost vanuit het TCNN Data Center op het Zernike Science Park in Groningen (Nederland).

Opslagperiode

Uw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Herinneringscentrum Kamp Westerbork, maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling uw gegevens langer moeten bewaren.

5.A Contact opnemen

Op het moment dat u contact opneemt met Herinneringscentrum Kamp Westerbork via e-mail, dan worden die gegevens die u meestuurt zoals bijvoorbeeld uw naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres opgeslagen op de mailservers.

5.B Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan uw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Beveiliging

Er worden van uw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Uw gegevens worden alleen beheerd in de eerder genoemde systemen en software.

De persoonsgegevens die door Herinneringscentrum Kamp Westerbork of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via de boven- staande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met tweetrapsverificatie. Bij deze tweetrapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces. De apparaten die uw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot uw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Daarnaast wordt uw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL-certificaat. Dit betekent dat uw verbinding met de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork privé is. U herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url van de website in de browser.

Uw rechten

6.A Recht op inzage

U heeft het recht om ten alle tijden uw gegevens op te vragen die bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork vastgelegd en bewaard worden. Dit doet u door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Herinneringscentrum Kamp Westerbork. U krijgt dan een overzicht van uw gegevens

6.B Recht op rectificatie

Kloppen uw gegevens niet? Of zijn uw gegevens veranderd? U heeft het recht om dit te laten rectificeren door Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Uw gegevens omtrent de nieuwsbrief kunt u aanpassen via de daarvoor bestemde URL onderaan elke e-mail.

6.C Recht op wissen van gegevens

Wilt u niet langer dat uw gegevens bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork vastgelegd zijn? Dan heeft u het recht op het te laten wissen van uw gegevens. Dit kan tot gevolg hebben dat wij niet langer in staat zijn om u van dienst te zijn.

6.D Recht op overdracht

Mocht u de gegevens nodig hebben die bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork opgeslagen liggen in het geval u overstapt naar een andere partij of dienst, dan heeft u recht op overdracht. Hierbij dient Herinneringscentrum Kamp Westerbork al uw gegevens over te dragen aan de andere partij. Het is mogelijk dat hier kosten voor in rekening voor worden gebracht.

6.E Recht op indienden van een klacht

U heeft het recht om een klacht in de dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, als u vindt dat Herinneringscentrum Kamp Westerbork niet op de juiste manier met uw gegevens omgaat via deze link.

6.F Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)

Wilt u niet dat Herinneringscentrum Kamp Westerbork uw gegevens gebruikt? Dan heeft u recht op het stoppen van het gebruikt van uw persoonsgegevens. Dit kan tot gevolg hebben dat wij niet langer in staat zijn om u van dienst te zijn.

Plichten

7.A Verwerken van gegevens

Herinneringscentrum Kamp Westerbork verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Herinneringscentrum Kamp Westerbork via e-mail. Uw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van diensten of producten.

7.B Behouden van gegevens

Uw e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om e-mail te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Herinneringscentrum Kamp Westerbork de betreffende dienst niet aanbieden.

7.C Delen van gegevens

Mocht het nodig zijn gegevens die u heeft gedeeld met Herinneringscentrum Kamp Westerbork met anderen dan de hierboven partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst uw toestemming voor worden gevraagd.

7.D Recht tot openbaren

Herinneringscentrum Kamp Westerbork behoudt zicht het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Herinneringscentrum Kamp Westerbork dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om rechten, eigendom of veiligheid van Herinneringscentrum Kamp Westerbork te beschermen. Daarbij trachten wij altijd uw privacy zoveel mogelijk te respecteren.

De gegevensverzameling in de website van Herinneringscentrum Kamp Westerbork is gecontroleerd en gedocumenteerd door Internetbureau Praes. Voor informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 050 – 8200 900.

{cookiesinfo}

Steun ons

Help de herinnering aan kamp Westerbork levend te houden
In het Herinneringscentrum Kamp Westerbork vertellen we de verhalen van honderdduizenden Joden en Sinti en Roma die vanuit Nederland naar vernietigings- en concentratiekampen werden gedeporteerd. Het is het verhaal van steeds één uniek mens, met een naam, een gezicht, een gezin, een familie. De verhalen van opa’s en oma’s, ouders, en kinderen van alle leeftijden. Ieder mens is uniek met zijn eigen wensen, dromen en geschiedenis. Unieke mensen wiens geschiedenis voortleeft door deze verhalen. Een geschiedenis die wij nooit mogen vergeten. Westerbork zorgt ervoor dat dit verhaal verteld blijft worden. Helpt u mee? 

U kunt ons werk bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork op verschillende manieren steunen:

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork