• Nu te doen - header

Rondleidingen en audiotours

KampterreinRoute
Rondleidingen en audiotours

Rondleidingen

Het verhaal van kamp Westerbork verteld op de plek zelf. Onze rondleidingen voeren langs sporen, reconstructies en monumenten en starten bij de slagboom op het kampterrein. Alle openbare rondleidingen zijn gratis toegankelijk.

 

  • 29 maart t/m 27 oktober 2024, dagelijks om 12:00 en 14:00 uur
  • 29 maart t/m 1 april, 27 april t/m 12 mei en 18 t/m 20 mei om 12:00, 13:00 en 14:00
  • Tijdens de kerstvakantie dagelijks om 12:00 en 14:00, met uitzondering van de feestdagen (25 december, 26 december, 31 december en 1 januari)

Buiten deze periodes bieden wij geen openbare rondleidingen aan maar kun je wel een rondleiding boeken met een groep

Audiotour

Luister naar geluidsfragmenten over de monumenten en geschiedenis van kamp Westerbork met een podcatcher. De audiotour voert je langs vijftien informatiepunten op het kampterrein. De fragmenten geven informatie over de monumenten, de reconstructies en de nog zichtbare originele sporen van het kamp. Getuigenissen van slachtoffers en overlevenden schetsen een beeld van het leven in het doorvoerkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

De podcatcher is verkrijgbaar bij de receptie bij aankoop van een ticket voor het museum. 

Route naar het kampterrein
Het kampterrein ligt op 2,7 kilometer afstand van het museum. In verband met een storingsvrije zone kunt u niet met uw auto naar de historische plek. Het kampterrein is te bereiken met de pendelbus, te voet of met de fiets. Volg hiervoor de blauwe of de groene wandelroute (ongeveer 30 minuten wandelen). De witte pijlen geven het fietspad aan (ongeveer 10 minuten fietsen). Parkeer uw fiets niet bij de slagboom, maar op de daarvoor aangelegde fietsparkeerplaats.

 

 

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork