• De stichting - header

Radio Westerbork nu te beluisteren

vrijdag, 17 maart 2023
Radio Westerbork nu te beluisteren

Op 12 april 1983 werd het Herinneringscentrum Kamp Westerbork officieel geopend door Koningin Beatrix. Eindelijk was er een plek waar de veelzijdige geschiedenis van Kamp Westerbork werd verteld. We zijn nu veertig jaar verder en de belangstelling blijft groeien. Op de achtergrond wordt hard gewerkt aan een nieuw museum met meer ruimte voor bezoekers en de veelzijdige collectie en educatieve activiteiten.

In onze podcast Radio Westerbork spreken we over alle vragen en dilemma’s die we in dit vernieuwingsproces tegenkomen. Het zijn gesprekken met betrokkenen, collega’s en professionals die bijdragen aan de toekomst van de herinnering aan Kamp Westerbork.

Voor de eerste aflevering ging directeur Bertien Minco in gesprek met Manja Pach, grondlegster van het Herinneringscentrum. Hoe was de situatie in Westerbork in de jaren zeventig? Welke processen voerden tot de uiteindelijke opening van het Herinneringscentrum? En hoe kijkt Manja Pach tegen de actuele ontwikkelingen aan?

Radio Westerbork is nu te beluisteren via deze link en op verschillende podcastplatforms. De naam van onze podcast is gebaseerd op een idee van Paul en Toula Alexander. 

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork