• De stichting - header

Noodsteun van VWS en vfonds

donderdag, 18 juni 2020
Noodsteun van VWS en vfonds

‘Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) steunen met een gezamenlijk bedrag van € 2 miljoen extra de herinneringscentra en de oorlogsmusea die aangesloten zijn bij de Stichting Musea en Herinneringscentra ’40-’45 (SMH). Het gaat om een tegemoetkoming in de kosten als gevolg van de gedwongen publiekssluiting van 16 maart 2020 tot 1 juni 2020. Die steun is hard nodig, want de gevolgen van de coronacrisis bedreigen het waardevolle werk van deze oorlogsmusea en herinneringscentra.’ - Rijksoverheid

De afgelopen maanden waren voor ons als museum zwaar. Wegens de gedwongen publiekssluiting gingen vele herdenkingen en activiteiten niet door, konden we geen bezoekers en scholieren ontvangen en konden de rondleidingen op de historische plek niet doorgaan. Zeker in de aanloop naar de meidagen was dit voor ons goed voelbaar.

Het Herinneringscentrum wordt voor het grootste deel gefinancierd door opbrengsten uit kaartverkoop, en deze inkomsten hebben we gedurende twaalf weken moeten missen. Inmiddels is ons museum weer geopend en weten de bezoekers ons museum goed te vinden. Via dit bericht willen we onze dankbaarheid uitspreken. Dankbaarheid voor de bezoekers die naar ons museum toe komen, dankbaarheid voor de mensen die in de afgelopen tijd gedoneerd hebben, maar ook dankbaarheid naar onze vrienden die ons al jarenlang steunen. En als laatste dankbaarheid voor de noodsteun vanuit de Provincie, het Ministerie van VWS, en het vfonds.

Dankzij de noodsteun, bezoekers en donaties kunnen we ons weer ten volle richten op onze belangrijkste opdracht: herinneren, educatie, en het vertellen van de verhalen van kamp Westerbork.

Lees hier meer over de noodsteun.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork