• De stichting - header

Jonge acteurs/spelers (12-25 jaar) gezocht!

donderdag, 31 januari 2019
Jonge acteurs/spelers (12-25 jaar) gezocht!

Jonge acteurs/spelers (12-25 jaar) gezocht! Herinneringscentrum Kamp Westerbork maakt in samenwerking met Theater na de Dam een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog, die gespeeld zal worden op 4, 5 en 19 mei.

Na het succes van de vorige jaren gaat theatermaakster Mariëtte Berbee ook dit jaar weer aan de slag met jongeren uit Drenthe om een voorstelling te maken over de Tweede Wereldoorlog. De jongeren verdiepen zich in de geschiedenis van kamp Westerbork tijdens de Tweede Wereldoorlog en interviewen kampoverlevenden en nabestaanden. Deze gesprekken vormen de basis van de voorstelling.

Wij zoeken jongeren (12-25 jaar) die het leuk vinden om een voorstelling te maken onder leiding van Mariëtte Berbee. De voorstelling wordt op 4, 5 en 19 mei gespeeld op het terrein van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Heb jij een passie voor toneelspelen? Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en dan met name de Tweede Wereldoorlog? Lijkt het je leuk om een voorstelling te maken? Dan is dit project misschien iets voor jou! Er zijn een aantal voorwaarden om mee te doen:

- Je bent tussen de 12 en 25 jaar oud
- Je woont in Drenthe of je komt er oorspronkelijk vandaan
- Je bent de hele dag beschikbaar op 24 februari, 10 maart, 31 maart, van 27 april t/m 5 mei en op 19 mei
- Je moet in je eigen vervoer kunnen voorzien, er worden geen reiskosten vergoed
- Speelervaring is geen vereiste
- Deelnemersbijdrage: € 25,00 voor het gehele traject

Heb je interesse om op deze bijzondere locatie, het terrein van Kamp Westerbork, een voorstelling te spelen, geïnspireerd op verhalen van mensen die de Tweede Wereldoorlog zelf hebben meegemaakt? Vul dan dit formulier in en mail het vóór 11 februari naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork