• De stichting - header

Directeur Dirk Mulder gaat met pensioen

dinsdag, 16 oktober 2018
Directeur Dirk Mulder gaat met pensioen

Directeur-bestuurder Dirk Mulder verlaat op 1 juli 2019 Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Mulder, geboren in 1953, bereikt dan de pensioengerechtigde leeftijd.

Mulder solliciteerde in 1985 op de functie educatief medewerker-coördinator. Het Herinneringscentrum bestond toen twee jaar. Hij werd aangenomen en trad op 1 januari 1986 in dienst. Een aantal jaar later werd hij de eerste directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Nieuwe directeur/bestuurder

De Raad van Toezicht van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork start eind oktober met de procedure voor een nieuwe directeur/bestuurder. De planning is dat een nieuwe directeur in het voorjaar kan starten zodat er sprake is van een goede, persoonlijke overdracht.

170.000 bezoekers

Onder Mulders leiding werd het Herinneringscentrum meerdere keren verbouwd en vergroot en nam het aantal bezoekers toe tot 170.000 per jaar. Vanwege het sterk educatieve karakter van het Herinneringscentrum bezoeken veel kinderen en schoolgroepen Kamp Westerbork. Hiervoor werden en worden educatieve projecten ontwikkeld.

Historische plek

Daarnaast werd afgelopen jaren de historische plek meer zichtbaar, door onder meer de plaatsing van een originele barak en treinwagons. Ook werd de collectie vergroot en werden internationale projecten, zoals een herinneringscentrum in Srebrenica, gerealiseerd.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork