• De stichting - header

Binnen drie weken, meer dan een miljoen

dinsdag, 14 februari 2023
Binnen drie weken, meer dan een miljoen

Wij zijn overweldigd door de massale steun voor de realisatie van het Knopenmonument. In minder dan drie weken tijd hebben duizenden mensen meer dan een miljoen knopen verzameld.

Met nog een klein aantal knopen te gaan tot 1,5 miljoen gaat het Herinneringscentrum nu vooral aan de slag met jongeren van verschillende scholen. De laatste knopen verzamelen we met de leerlingen die deelnemen aan het bijbehorende educatief project.

Zonder Barbara Dijke en de leerlingen van De Nieuwe Veste Hardenberg was het ons niet gelukt om zo snel zoveel knopen te verzamelen én te tellen. Ook namens hen en Jeroen Krabbé willen we via dit bericht iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan ons project.

De leerlingen van De Nieuwe Veste Hardenberg stoppen na deze week met inzamelen en gaan samen met ons nadenken over de presentatie van het Knopenmonument en tentoonstelling.

Wil je nog bijdragen? Lever je knopen in bij het museum van Kamp Westerbork. Wil je meedoen met je klas? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De laatste knopen verzamelen we graag met jongeren en personen met een persoonlijke verbinding met de geschiedenis en/of de plek. Daardoor kunnen we helaas geen grote aantallen van bedrijven meer aannemen.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork