• Nu te doen - header
Luisterroute Etty Hillesum

Ter gelegenheid de verschijning van de biografie van Etty Hillesum (1914-1943) door Judith Koelemeijer vindt u op het terrein van kamp Westerbork op verschillende locaties luisterpalen. Iedere luisterpaal bevat een geluidsfragment uit een van de brieven van Etty Hillesum over kamp Westerbork. De foto’s die u op het terrein ziet, tonen beelden van het kamp in de periode 1942 -1943.

In brieven aan haar vrienden en kennissen schetste ze een gedetailleerd en aangrijpend beeld van het kampleven. Na de komst van haar ouders en broer naar Westerbork vulde het lot van haar familie haar met zorg.In brieven aan haar vrienden en kennissen schetste ze een gedetailleerd en aangrijpend beeld van het kampleven. Na de komst van haar ouders en broer naar Westerbork vulde het lot van haar familie haar met zorg.Op 7 september 1943 werd Etty Hillesum samen met hen op transport gesteld naar Auschwitz.Haar dood staat geregistreerd op 30 november 1943.

De geluidsfragmenten zijn ingesproken door actrice Julika Marijn en afkomstig van het luisterboek ‘Het verstoorde leven’ (uitgeverij Rubinstein).

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork