Het museum is weer geopend voor publiek
Laatste nieuws | Corona maatregelen

 • Plan je bezoek - header

Corona maatregelen

Van harte welkom in ons museum! Om het bezoek voor iedereen veilig te laten verlopen, hebben we de nodige maatregelen getroffen. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over je museumbezoek ten tijde van corona.

Vanaf zaterdag 5 juni is ons museum weer geopend.

Onze medewerkers zullen er alles aan doen om jouw museumbezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te laten verlopen. Zij zullen specifiek toezien op de naleving van de veiligheidsvoorschriften. Volg daarom altijd hun aanwijzingen en de aanwijzingen op de bordjes in het museum op.

Voor vragen kun je uiteraard terecht bij onze collega’s in het museum of via 0593 59 26 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor het bezoek

 1. Blijf thuis bij klachten. Heb je voor je bezoek last van (vage) klachten zoals kortademigheid, koorts of lichte keelpijn: blijf dan thuis. Online gekochte tickets kunnen niet worden gerestitueerd maar wel kosteloos worden omgeboekt. Neem daarvoor contact op met Global Tickets via 020 244 2877. We zien je dan graag op een andere dag!
 2. Het museum is dagelijks geopend. Bekijk hier de actuele openingstijden.
 3. Het reserveren van een ticket is verplicht. In verband met het coronavirus mogen we een maximaal aantal bezoekers per tijdsblok ontvangen in ons museum. Een ticket is enkel te reserveren via onze website. Telefonisch reserveren is helaas niet mogelijk.
 4. Heb je vertraging? Neem dan contact op met ons; 0593-592600.
 5. Neem voor een groepsbezoek contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kijken graag naar de mogelijkheden.

Tijdens het bezoek

 1. Kom op tijd. Buiten het gereserveerde tijdslot is het helaas niet mogelijk het museum te bezoeken. Dit komt door de beperkte capaciteit van het museum in verband met de richtlijnen van het RIVM.
 2. Belangrijk om te weten is dat het entreeticket geldt voor het museum. Het kampterrein is vrij toegankelijk. Het tijdsblok dat gereserveerd is, geldt dus voor het museum en niet voor het kampterrein.
 3. In ons gehele museum, zijn de richtlijnen van het RIVM van toepassing. Houd dus 1,5 meter afstand tot anderen buiten eigen huishouding.
 4. Draag een mondkapje.
 5. We vinden het belangrijk dat je elk onderdeel van de tentoonstelling kunt bekijken op je eigen manier en moment. Dit betekent dat we ervoor gekozen hebben om geen vaste looproute aan te brengen in het museum. Wel zijn er looprichtingen aangegeven bij de in- en uitgang en op smalle plekken binnen het museum.
 6. De toiletten in het museum zijn toegankelijk en worden extra vaak schoongemaakt.
 7. Ons museumcafé, boekenwinkel en sanitaire voorzieningen zijn alleen toegankelijk voor ticket-houders.
 8. Onze bus rijdt helaas niet. Het kampterrein (op 2,7 km afstand van het museum) is momenteel te voet of per fiets te bereiken. Wij adviseren geschikt schoeisel aan te trekken en indien gewenst zijn voor museumbezoekers bij de receptie rolstoelen te leen.

HieralleenPinnen Kassasticker webhop 278x158

 • European Heritage Label
 • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork