• Nu te doen - header

Het museum

In het museum van Kamp Westerbork wordt over het leven in het kamp verteld. Originele filmbeelden uit 1944, een gedeeltelijk ingerichte barak, een uit de trein geworpen laatste afscheidsgroet, een grote maquette van het kamp, een tekening van spelende kinderen en vele andere objecten geven een beeld en een gevoel van deze historische plek. Onze basisexpositie is ook zeer geschikt en toegankelijk voor kinderen.

De meer dan honderdduizend namen van de slachtoffers worden in het museum geprojecteerd. Bovendien is er aandacht voor de tijd voor én na het doorgangskamp, zoals het Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork en Woonoord Schattenberg.

Naast tentoonstellingen worden er vele activiteiten in het museum georganiseerd. Zoals ooggetuigenlezingen, theatervoorstellingen en films over de geschiedenis van kamp Westerbork of de Jodenvervolging. Ook voor kinderen zijn er regelmatig speciale activiteiten.

Tijdelijke exposities
Naast de doorlopende tentoonstelling over de geschiedenis van het kamp, zijn er regelmatig verschillende tijdelijke exposities te zien. In 2020 gaat deze over 'Het Verdriet van de Bevrijding'. 

In de loop der tijd zijn er verschillende tentoonstellingen ontwikkeld die ook op andere locaties getoond kunnen worden. Neem hiervoor contact op met onze afdeling collectie. 


  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.
Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork