Helaas is ons museum momenteel gesloten
Laatste nieuws | Corona maatregelen

  • Nu te doen - header
Oktober Kindermaand

In oktober is het kindermaand in Drenthe, Groningen en een deel van Friesland. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot culturele instellingen en culturele activiteiten. Ook ons museum doet mee. Op alle zaterdagen en zondagen in oktober hoeven kinderen tot en met 12 jaar geen entree te betalen.

Tentoonstelling
Van 12 oktober tot en met 25 oktober staan de verhalen van kinderen uit kamp Westerbork centraal in onze tentoonstelling Het Verdriet van de Bevrijding.

Onder andere het verhaal van Leo Meijer (1935) staat centraal.Leo kwam in september 1942 met zijn ouders in kamp Westerbork terecht.

In Westerbork kon vader Herman aan het werk als apotheker. Hierdoor was het gezin tot nader order vrijgesteld van transport. Leo tekende veel in het kamp. Overdag moest hij naar school.

Op 4 september 1944 werd Leo samen met zijn ouders naar Theresienstadt gestuurd. Hier zijn ze een maand geweest, voordat ze doorgevoerd werden naar Auschwitz. Alleen vader Herman overleefde de oorlog.

Kinderroute
Voor kinderen vanaf 6 jaar en hun (groot)ouders is een speciale route te volgen op het kampterrein. In de luisterpalen zijn fragmenten te horen uit het boek Kinderen met een ster van Martine Letterie. De kinderen krijgen een routeboekje met luisteropdrachten en uitleg mee.

Corona
Vanwege de coronamaatregelen mogen we maar een beperkt aantal mensen verwelkomen in ons museum per tijdblok. Reserveren is daarom verplicht en kan via deze pagina. Lees hier alles over de corona maatregelen in ons museum.

We zien jullie graag in Oktober Kindermaand!

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork