COLUMN: Een Naam en een Gezicht

18 december 2018

Tientallen vragen over personen komen er wekelijks binnen bij de afdeling Collectie. Vragen over slachtoffers van de Holocaust. Een zoektocht naar aanknopingspunten. Vaak is het voor de vragenstellers niet helemaal duidelijk welke antwoorden ze kunnen verwachten en wat wij nodig hebben om hen verder te helpen.

Daarom hebben we een filmpje gemaakt over het hoe en wat van Een Naam en een Gezicht. Hoe gaat het als je hier binnenkomt met een vraag? Hoe kunnen wij je verder helpen? Wat moet je aanleveren?

Ik leg in dit filmpje onder meer uit dat het zoeken eenvoudiger wordt, als een geboortedatum of andere specifieke gegevens worden meegeleverd. En dat dan gegevens uit meer dan twintig verschillende bronnen in de database kunnen leiden tot verrassend uitgebreide antwoorden, in een enkel geval vergezeld van een foto. Wil je meer weten over een familielid, vriend, buurman, buurvrouw of een ander Holocaustslachtoffer? Stuur dan een mail naar naamgezicht@kampwesterbork.nl. En dan helpen wij je graag verder.

Let op, wij zijn komende twee weken weinig aanwezig vanwege de kerstvakantie. In het nieuwe jaar staan wij weer volop voor je klaar.

José Martin
Onderzoeker Kamp Westerbork