Radio Westerbork

Op 7 april gaat Radio Westerbork over kampcommdant Gemmeker. De opnames van Radio Westerbork zijn op zondag 7 april om 15.00 uur in de overkapping van de commandantswoning op het kampterrein. Radio Westerbork wordt live uitgezonden op Radio Drenthe.

Sprekers zijn Ad van Liempt, de biograaf van Gemmeker, en Guido Abuys, conservator van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Column en muziek
De column komt deze keer van de hand van Koert Broersma, zijn boek over Philip Mechanicus verschijnt half april. De muzikanten komen van het Prins Claus Conservatorium. 

Commandantswoning
De overkapping van de commandantswoning van Kamp Westerbork is zondag 7 april wederom het decor van Radio Westerbork. Deze ruimte is niet verwarmd. Wij raden het publiek dan ook aan warm gekleed te komen. Ook liggen er dekentjes klaar om u warm te houden.

Radio Westerbork is een samenwerking tussen Herinneringscentrum Kamp Westerbork en RTV Drenthe. De uitzending is gratis bij te wonen door publiek. U kunt zich daarvoor melden bij de commandantswoning op het kampterrein. De pendelbus vertrekt vanaf het museum en brengt u naar het kampterrein op vaste tijden. De uitzending op Radio Drenthe begint om 15.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Terug naar overzicht