• Museum

Durchgangslager Westerbork

deportatieexpositieJodenkamp WesterborkTentoonstelling
Durchgangslager Westerbork

De expositie in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork vertelt het verhaal van de plek van kamp Westerbork. Rode draad zijn de persoonlijke verhalen. Van mensen die via kamp Westerbork zijn weggevoerd, maar ook van bewakers, treinbestuurders, buren en mensen die Joden hielpen onderduiken of ontsnappen.

Bekijk tentoonstelling

Opgejaagd

RomaSintitentoonstelling
Deze tentoonstelling is te zien van 19 mei tot en met 22 september
Opgejaagd

De tentoonstelling Opgejaagd vertelt het verhaal van de vervolging van de Sinti en Roma tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 500.000 Sinti en Roma uit heel Europa werden door de nazi’s vermoord.
Te zien tot en met 2 februari 2020

Bekijk tentoonstelling

Groeten van Leo

Deze tentoonstelling is te zien van 24 juni tot en met 01 september
Groeten van Leo

Groeten van Leo is een tentoonstelling speciaal voor kinderen van 8-12 jaar, waarbij alles aangeraakt mag worden. Het verhaal van Leo Meijer, een Joodse jongetje in de oorlog, staat centraal. Leo is 7 jaar als hij in kamp Westerbork belandt met zijn vader en moeder. 

Bekijk tentoonstelling

Thema tentoonstellingen

boekenfoto'svoorwerpen
Thema tentoonstellingen

De dreiging van deportatie of het besluit tot onderduik deed velen besluiten hun waardevolle spullen te verstoppen. Of in bewaring te geven bij buren of bij vrienden of bij onbekenden. Het ging naast kostbare en dure spullen ook om foto’s en kleding. Niet alle Nederlanders gingen daar goed mee om

Bekijk tentoonstelling
  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork