In verband met het coronavirus kunt u ons museum alleen bezoeken met online bestelde tickets
Reserveer hier uw tickets

  • Museum

Dirk Mulder krijgt twee erepenningen

donderdag, 20 juni 2019
Dirk Mulder krijgt twee erepenningen

Dirk Mulder heeft vandaag twee erepenningen ontvangen. De directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork kreeg deze van de provincie Drenthe en van de gemeente Midden-Drenthe. Mulder ontving het eerbetoon tijdens zijn afscheidsreceptie in De Nieuwe Kolk in Assen. Hij gaat per 1 juli met pensioen.

Dirk Mulder werkte sinds 1986 voor het Herinneringscentrum. Eerst als educatief medewerker en een aantal jaar later werd hij de eerste directeur. Onder zijn leiding is de historie meer zichtbaar gemaakt, door onder meer de plaatsing van een originele barak en treinwagons en het behoud van de woning van de kampcommandant. Het aantal bezoekers groeide van 40.000 in de eerste jaren tot boven de 170.000 in 2018. Na 33 jaar in Hooghalen gewerkt te hebben, gaat hij met pensioen.

Provincie Drenthe
De erepenning van de provincie Drenthe kreeg Dirk Mulder vanwege zijn buitengewone inzet voor de ontwikkeling van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Commissaris Klijnsma reikte de onderscheiding uit en prees zijn motivatie, kennis en zijn aandacht voor de totale geschiedenis van het kamp: ‘Westerbork kent een complexe en gelaagde geschiedenis met verschillende bewoners. De heer Mulder wist die verhalen, van alle bewoners van het kamp, op zorgvuldige wijze voor het voetlicht te brengen.’

Gemeente Midden-Drenthe
De onderscheiding van de gemeente Midden-Drenthe werd uitgereikt door burgemeester Mieke Damsma. Zij werd daarbij geholpen door Suus Pronk, zij was afgelopen jaar de eerste kinderdirecteur van het Herinneringscentrum. De gemeente reikt de penning uit aan mensen die veel betekend hebben voor Midden-Drenthe.

Op de erepenning die Dirk Mulder van de gemeente Midden-Drenthe kreeg staan de woorden ‘inspirator’ en ‘verteller’. Woorden die hem volgens de gemeente uitstekend typeren. De burgemeester gebruikte deze woorden ook om hem te bedanken voor zijn jarenlange inzet.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork