In verband met het coronavirus kunt u ons museum alleen bezoeken met online bestelde tickets
Reserveer hier uw tickets

  • Museum
Belangstelling voor kamp Westerbork blijft groeien

In 2019 hebben bijna 600 groepen Herinneringscentrum Kamp Westerbork bezocht, waarmee de stijgende lijn van de afgelopen jaren is voortgezet. Het museum ontving vorig jaar ruim 168.000 bezoekers, waarmee Herinneringscentrum Kamp Westerbork tot een van de best bezochte musea van Noord-Nederland behoort. De belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog blijft onverminderd groot.

Die belangstelling was met name zichtbaar op het voormalig kampterrein. Het aantal dagelijkse rondleidingen moest tijdens de zomervakantie worden uitgebreid van twee naar drie, omdat bleek dat de groepen té groot werden om goed het verhaal van de rondleiders te kunnen volgen. Deze vrijwilligers hebben zo ruim 35.000 bezoekers het verhaal van kamp Westerbork op de plek zelf verteld.
Ook weten steeds meer mensen het Herinneringscentrum te vinden als het gaat om de reconstructie van lotgevallen van de gedeporteerden. Wekelijks komen vragen binnen over aankomst en verblijf, deportatie en eventuele terugkeer, zodat het afgelopen jaar meer dan duizend vragen beantwoord werden.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork