Belangrijk nieuws omtrent het Coronavirus. We willen u graag wijzen op onze recente nieuwsberichten.
Heropening museum | Reserveer hier uw tickets

  • Museum

102.000 Namen Lezen

Kamp Westerbork is het verhaal van de moord op 102.000 keer één mens: een opa, een oma, een vader, een moeder, een oom, een tante, een broer, een zus, een zoon, een dochter, een neef, een nicht, een vriend, een vriendin, een buurman, een klasgenootje… En het is het verhaal van 5.000 overlevenden. Het is het verhaal van steeds een uniek mens, met een naam, een gezicht, een gezin, een familie. 

Monumentaal namenboek
 Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft afgelopen jaren opnieuw onderzoek gedaan naar de namen en leeftijden van alle uit Nederland weggevoerde en vermoorde Joden en Sinti en Roma. In januari 2018 verschenen ze in een gedrukt monument: het namenboek De 102.000 Namen. Het boek, dat is uitgegeven door Boom Uitgevers in Amsterdam, telt 2.100 bladzijden. De 102.000 Namen kost € 75,00 (exclusief verzendkosten) en is te bestellen door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vrienden van het Herinneringscentrum betalen € 60,00.

Addendum
Nog steeds komen we fouten tegen in overlijdensaktes en databases. Dit zorgt ervoor dat we verbeteringen moeten doorvoeren in het boek De 102.000 Namen. Deze verbeteringen zetten we op deze pagina online in de vorm van een addendum. Hoe dat precies werkt heeft José Martin uitgelegd in een column. Lees haar column hier

Addendum augustus 2019

 

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork