Dodenherdenking Westerbork

De jaarlijkse Dodenherdenking bij het Nationaal Monument Westerbork begint zaterdag 4 mei om 19.00 uur met een stille tocht vanaf de slagboom op het kampterrein. Om 19.30 uur start het herdenkingsprogramma met overlevenden, jongeren en Stef Bos.

Meer over deze activiteit
Ludmilla

De korte parodistische opera Ludmilla werd in juni 1944 eenmalig opgevoerd in kamp Westerbork. Deze opera wordt nu, 75 jaar later, opnieuw in Westerbork opgevoerd.

Maandag 6 t/m vrijdag 10 mei

Meer over deze activiteit
Theater Na de Dam

Jongeren uit Drenthe verdiepten zich onder leiding van theatermakers Mariëtte Berbee en Tijmen Dokter in de geschiedenis van de Sinti en Roma ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met nabestaanden en historici over deze specifieke geschiedenis. Deze gesprekken vormen, samen met ander bronmateriaal, de basis van de voorstelling 'Over ons'. 

Meer over deze activiteit

Ooggetuigenlezing

Ooggetuigenlezing
Ooggetuigenlezing

De laatste zondag van iedere maand is gereserveerd voor een lezing door een ooggetuige: iemand die vertelt over de eigen ervaringen in de Tweede Wereldoorlog.
Zondag 28 april - 14.00 uur: Over Philip Mechanicus.

Meer over deze activiteit
Herdenking Sinti en Roma

Op 19 mei 2019 is het 75 jaar geleden dat 245 Sinti en Roma vanuit kamp Westerbork naar het vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau werden gedeporteerd. Op zondag 19 mei wordt tijdens de Nationale Herdenking Vervolging Sinti en Roma hierbij stil gestaan.

Meer over deze activiteit
  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork