• Museum
Streekgenoten: Stad, Streek en Trouw

In het verhalenproject Streekgenoten: Stad, Streek en Trouw zijn ervaringen en herinneringen van 17 ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog uit de Groningse en Drentse Veenkoloniën geportretteerd. Op basis van deze verhalen maakten dichters uit stad en streek poëzie, en maakte theatermaakster en danseres Betsy Torenbos performances met werk speciaal voor dit project door Louis Andriessen beschikbaar gesteld en gearrangeerd door Bob Zimmerman.

Dit werk wordt uitgevoerd door mezzosopraan Hanneke Tichelaar en pianiste Nely-Jo Hölscher. Er is een koor van vocale performers uit de streek en ooggetuigen delen in een klein ritueel. Met videokunst van Martin Lambeek en dans van Betsy Torenbos. De projectleiding is in handen van stichting Narare.

Kaarten voor de voorstelling kosten € 10,00 en zijn hier te bestellen. Aan de deur kun je enkel contant (en gepast) betalen. De voorstelling wordt gespeeld op 25 mei om 15.00 uur in de overkapping van de kampcommandantwoning.

Bovenstaande foto is gemaakt door Henk Drenth.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork