Ooggetuigenlezing

lezingooggetuigenOoggetuigenlezing
Ooggetuigenlezing

De laatste zondag van iedere maand is gereserveerd voor een lezing door een ooggetuige: iemand die vertelt over de eigen ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Vaak is de gastspreker een oud-gevangene van kamp Westerbork. Ook voormalig verzetsstrijders, onderduikers en mensen met een andere achtergrond komen aan het woord. Met een geldige entreekaart voor het museum heeft u toegang tot de lezing. Deze begint om 14.00 uur.

Programma: 

Zondag 29 september: Merlyn Frank
Merlyn Frank (1940) wordt onderweg naar kamp Westerbork aan wildvreemde passanten op het perron weggegeven. Dat redt haar leven. Merlyn komt terecht in de onderduik. Ze zal haar ouders nooit meer terugzien. Zij zijn in Sobibor vermoord.

Zondag 27 oktober: Herman Polak
Herman Polak (1937) komt op jonge leeftijd terecht in de onderduik. Hij weet te ontsnappen aan een overval op zijn onderduikadres en zwerft vervolgens langs vele onderduikadressen. Na de bevrijding wordt Herman herenigd met zijn ouders en zus in Deventer.

De ooggetuigenlezingen worden verzorgd door het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden. Wilt u ook een gastspreker aanvragen? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

 

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork