Ooggetuigenlezing

lezingooggetuigenOoggetuigenlezing
Ooggetuigenlezing

De laatste zondag van iedere maand is gereserveerd voor een lezing door een ooggetuige: iemand die vertelt over de eigen ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Vaak is de gastspreker een oud-gevangene van kamp Westerbork. Ook voormalig verzetsstrijders, onderduikers en mensen met een andere achtergrond komen aan het woord. Met een geldige entreekaart voor het museum heeft u toegang tot de lezing. Deze begint om 14.00 uur.

Programma: 

Zondag 24 november - 14.00 uur
Donald de Marcas en Sonja de Marcas-Ossedrijver zijn al meer dan vijftig jaar getrouwd en bouwden in al die jaren landelijke bekendheid op. Donald als omroeper, presentator, zanger en hoorspelacteur, zijn vrouw onder de naam Sonja Bernd’t als zangeres en sieradenontwerpster. Hun oorlogservaringen hebben een grote rol in hun relatie gespeeld. Donald overleefde de oorlog in onderduik, de vader van Sonja verbleef als gemengd gehuwde jood in kamp Westerbork en mocht na sterilisatie weer naar huis.

De ooggetuigenlezingen worden verzorgd door het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden. Wilt u ook een gastspreker aanvragen? Kijk dan hier voor meer informatie.

 

 

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork