Ooggetuigenlezing

Ooggetuigenlezing
Ooggetuigenlezing

De laatste zondag van iedere maand is gereserveerd voor een lezing door een ooggetuige: iemand die vertelt over de eigen ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Vaak is de gastspreker een oud-gevangene van kamp Westerbork. Ook voormalig verzetsstrijders, onderduikers en mensen met een andere achtergrond komen aan het woord. De lezingen zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van het museum en beginnen om 14.00 uur.

Programma:

Zondag 26 mei: Micha Bruinvels
Micha Bruinvels maakte vorig jaar – precies 75 jaar later - dezelfde reis die zijn oma maakte: van Amsterdam naar vernietigingskamp Sobibor. Op 29 mei 1943 kwam Froukje Bruinvels – Van Gelder aan in kamp Westerbork. Ze werd 1 juni op transport gezet. Haar kleinzoon verbleef in 2018 dezelfde drie nachten op het kampterrein en reisde daarna door met de trein naar Oost-Europa.

Zondag 30 juni: Edith Nagel
Edith Nagel (1931) overleefde de oorlog in de onderduik. Drie jaar lang zat ze binnen: op zes verschillende onderduikadressen. Haar moeder werd met de laatste trein vanuit Westerbork naar Auschwitz gedeporteerd en overleefde de oorlog niet.

De ooggetuigenlezingen worden verzorgd door het Landelijk Steunpunt Gastsprekers WOII-Heden. Wilt u ook een gastspreker aanvragen? Kijk dan hier voor meer informatie.

1 Logo LSG 2018


  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork