• Museum

Juniorroute Kamp Westerbork

Activiteitjuniorroutekampterreinkinderen
Juniorroute Kamp Westerbork

‘Wat gebeurt er met je als alleen jij van school moet waar al jouw vriendjes op zitten? En omdat men zegt dat je anders bent, word je zelfs opgepakt en in een kamp gestopt!

In de Tweede Wereldoorlog was er in Nederland zo’n kamp. Het heette kamp Westerbork en er hebben zo’n 20.000 Joodse en Sinti-kinderen gevangen gezeten.’

Met de nieuwe Juniorroute komen kinderen vanaf 7 jaar en hun ouders meer te weten over kamp Westerbork.

Het boekje is speciaal gemaakt voor het kampterrein. De Juniorroute is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij de receptie in het museum van Kamp Westerbork.

Vanaf het begin van de zomervakantie (13 juli) zijn in de luisterpalen op het kampterrein fragmenten te horen uit Kinderen met een ster. Deze luisterfragmenten worden ingesproken door Dieuwertje Blok.

Voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar is bij de receptie een routeboekje beschikbaar, met daarin kijk en doe-opdrachten voor de kinderen (en oudere broers en zussen) en aanknooppunten voor (groot)ouders om met hun (klein)kinderen in gesprek te gaan over wat ze zien en wat er op deze plek gebeurd is.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork