Juniorroute Kamp Westerbork

Activiteitjuniorroutekampterreinkinderen
Juniorroute Kamp Westerbork

‘Wat gebeurt er met je als alleen jij van school moet waar al jouw vriendjes op zitten? En omdat men zegt dat je anders bent, word je zelfs opgepakt en in een kamp gestopt!

Meer over deze activiteit

Kamp Westerbork gefilmd

Activiteitdeportatiedocumentaire
Kamp Westerbork gefilmd

Op 19 mei 1944 vertrok geleden een deportatietrein uit Judendurchgangslager Westerbork. Een van de vele transporten maar wel een bijzondere: onder de 691 gevangenen 245 Sinti en Roma. Maar dat niet alleen: juist dit ‘zigeunertransport’ werd op film vastgelegd.

Meer over deze activiteit

Ooggetuigenlezing

lezingooggetuigenOoggetuigenlezing
Ooggetuigenlezing

De laatste zondag van iedere maand is gereserveerd voor een lezing door een ooggetuige: iemand die vertelt over de eigen ervaringen in de Tweede Wereldoorlog.

Meer over deze activiteit
Herdenking bevrijding kamp Westerbork verplaatst naar 13 september

In verband met de uitbraak van Corona hebben we besloten de herdenking van de bevrijding van kamp Westerbork te verplaatsen naar 13 september 2020. “We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk overlevenden en nabestaanden bij deze herdenking aanwezig kunnen zijn, ook uit het buitenland. Voor 13 september hebben we gekozen omdat dit een historische datum is. Op die dag in 1944 vond het laatste transport vanuit Westerbork plaats”, aldus directeur Gerdien Verschoor.

Zodra er meer informatie beschikbaar is, vermelden wij dat op deze site. 

Meer over deze activiteit
  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork