In verband met het coronavirus kunt u ons museum alleen bezoeken met online bestelde tickets
Reserveer hier uw tickets

Organisatie

Herinneringscentrum Kamp Westerbork geeft op actieve en dynamische wijze inhoud aan de zingeving van de historische plek van kamp Westerbork. Hierin staat het persoonlijke verhaal centraal: kamp Westerbork is het verhaal van de moord op één mens, en dat 102.000 keer: Het wil vernieuwend zijn in de middelen en vormen om de herinnering hieraan levend houden en van een actuele betekenis voorzien. Daarmee wil Herinneringscentrum Kamp Westerbork zich ontwikkelen tot een internationaal kenniscentrum over erfgoed van de oorlog, in het bijzonder van de Jodenvervolging.

ANBI
Doordat Herinneringscentrum Kamp Westerbork door het ministerie van Financiën als een ANBI is aangewezen, zijn schenkingen geheel vrijgesteld van successie- en schenkingsrecht. De invoering van de Geefwet heeft ertoe geleid dat de Algemeen Nut Beogende Instellingen een publicatieplicht hebben.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Oosthalen 8
9414 TG Hooghalen
0593 - 592600
info (@) kampwesterbork.nl
RSIN: 63.44.318

Missie
Herinneringscentrum Kamp Westerbork wil het voormalig kampterrein en de sporen in het landschap die herinneren aan de gelaagde geschiedenis van dat kamp, alsmede de collectie die het bronmateriaal over deze geschiedenis vertelt en illustreert in stand houden, beheren en op een hedendaagse manier presenteren aan een breed publiek. Op die manier draagt het Herinneringscentrum bij aan de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en de holocaust in het bijzonder, waar reflectie, zingeving en historische verdieping onderdeel van uitmaken.

Meer informatie over het Herinningscentrum
Het wezen van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Jaarverslag 2018
Jaarrekening 2018
Jaarverslag 2017
Jaarrekening 2017
Samenstelling van de organisatie

Medewerkers van het Herinneringscentrum vallen onder het CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Het beloningsbeleid voor bestuurders (RvT en RvA) is niet van toepassing. Zij ontvangen enkel reiskostenvergoeding. De leden van de Raad van Toezicht en van de Raad van Advies ontvangen geen vacatiegeld en kunnen alleen gemaakte onkosten vergoed krijgen.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Bezoek Kamp Westerbork

Hoe bereik je Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klik hier voor meer informatie over vervoersmogelijkheden en de bereikbaarheid.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork