Kerstvakantie

De kerstvakantie staat voor de deur. Herinneringscentrum Kamp Westerbork is in deze twee weken bijna elke dag open. Het museum is alleen gesloten op 25, 31 december en 1 januari. Klik hier voor de actuele openingstijden.

Rondleidingen
In de kerstvakantie zijn er dagelijks rondleidingen over het voormalig kampterrein. Een deskundige gids neemt je mee langs de sporen, reconstructies en monumenten en vertelt de verhalen van de bewoners van kamp Westerbork. De start van de rondleiding is bij de slagboom op het kampterrein. De gratis rondleidingen worden gegeven om 12.00 uur en 14.00 uur. Wil je weten op welke dagen er rondleidingen zijn? Klik dan hier.

Juniorexpositie
Ook is speciaal voor kids vanaf zondag 23 december de expositie Kinderen met een ster te bekijken. Peter, Loek, Marion, Mieke, Ruth, Eva en Micha zijn doodgewone kinderen. Tot ze een ster krijgen, een ster die alles anders maakt… Kinderen vanaf vijf jaar kunnen luisteren naar verhalen, kijken naar tekeningen en de voorwerpen uit het verhaal aanraken. Volwassenen lezen de herinneringen van de jongens en meisjes die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zaten in kamp Westerbork.

Naast de juniorexpositie en onze basistentoonstelling zijn ook de tentoonstellingen Verhalen uit de Onderduik en Vluchtelingen Aller Tijden in de kerstvakantie te zien.

Museumjeugduniversiteit
Speciaal voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar organiseren we de Museumjeugduniversiteit. De laatste wordt gehouden in de kerstvakantie, op zondag 30 december van 14.00 tot 15.30 uur. Elke keer staat een kinderboek van Martine Letterie centraal, dit keer het boek over Leo. Voor limonade wordt gezorgd en na afloop krijgen de kinderen een aandenken mee naar huis. Opgeven is niet nodig, deelname is gratis.

Museum gesloten
Het museum van Herinneringscentrum Kamp Westerbork is gesloten van 7 januari tot en met 25 januari 2019. Het kampterrein is in die weken wel toegankelijk. Op zaterdag 26 januari gaan de deuren van het museum weer open. Dan is de tentoonstelling Westerbork-Auschwitz te zien.

Terug naar overzicht