In verband met het coronavirus kunt u ons museum alleen bezoeken met online bestelde tickets
Reserveer hier uw tickets

  • Onderwijs

De oorlog dichtbij huis

Elke stad, elk dorp, elke buurt, elke straat heeft zijn eigen oorlogsgeschiedenis en die gaat altijd over mensen. Het project De oorlog dichtbij huis van Herinneringscentrum Kamp Westerbork brengt de persoonlijke geschiedenis van de Jodenvervolging tot leven voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en de bovenbouw van het primair onderwijs.

Als leerlingen ontdekken dat er op hun eigen school Joodse kinderen hebben gezeten of wanneer ze zich verdiepen in de geschiedenis van de Joodse bakker uit hun woonplaats is de oorlog letterlijk dichtbij huis en krijgen de geschiedenislessen over het thema Tweede Wereldoorlog een diepere laag en inhoud.

Het lesmateriaal van De oorlog dichtbij huis wordt voor elke school op maat gemaakt. Uiteindelijk creëren de leerlingen hun eigen eindpresentatie: een tentoonstelling, een presentatie aan buurtbewoners, een website, een film, etc.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Route descriptions

How do you reach Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Click here to learn more about transport options and accessibility.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork