Belangrijk nieuws omtrent het Coronavirus. We willen u graag wijzen op onze recente nieuwsberichten.
Heropening museum | Reserveer hier uw tickets

  • Onderwijs

De oorlog dichtbij huis

Elke stad, elk dorp, elke buurt, elke straat heeft zijn eigen oorlogsgeschiedenis en die gaat altijd over mensen. Het project De oorlog dichtbij huis van Herinneringscentrum Kamp Westerbork brengt de persoonlijke geschiedenis van de Jodenvervolging tot leven voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en de bovenbouw van het primair onderwijs.

Als leerlingen ontdekken dat er op hun eigen school Joodse kinderen hebben gezeten of wanneer ze zich verdiepen in de geschiedenis van de Joodse bakker uit hun woonplaats is de oorlog letterlijk dichtbij huis en krijgen de geschiedenislessen over het thema Tweede Wereldoorlog een diepere laag en inhoud.

Het lesmateriaal van De oorlog dichtbij huis wordt voor elke school op maat gemaakt. Uiteindelijk creëren de leerlingen hun eigen eindpresentatie: een tentoonstelling, een presentatie aan buurtbewoners, een website, een film, etc.

  • European Heritage Label
  • Unesco

Wegbeschreibung

Wie erreichen Sie das Herinneringscentrum Kamp Westerbork? Klicken Sie auf hier, um weitere Informationen zu Transportoptionen und zur Erreichbarkeit zu erhalten.

Logo van Herinneringscentrum Kamp Westerbork